Fiske- og vandpleje

Ørredudsætningerne i Danmark har været med til at give os flere fisk i vandløbene og langs vore kyster. Men flere undersøgelser har vist, at de udsatte fisk klarer sig meget dårligere i naturen end de vilde. Derfor er der meget, som tyder på, at det - i det mindste nogle steder - kan betale sig at bruge ressourcer og tid på at genskabe så gode forhold i vandløbene, at fiskene igen får en chance for at reproducere sig naturligt.

Læs mere: Ørredudsætninger i Danmark

Michael havde fanget en rigtig lille pattegris på 68 cm og 4,7 kg. Han var nu kommet op at skændes med Bo, som mente, at hans egen ørred på 60 cm og 3,2 kg var i væsentligt bedre kondition. Argumenterne røg hen over bordet, indtil den lidt mere fornuftige Preben sagde de magiske ord: "Hold nu op, vi kan da bare beregne deres konditionsfaktor".

Læs mere: Konditionsfaktor - fup eller fakta

Hvis man har været så heldig at fange en smuk fisk, kan det være spændende at kende dens livshistorie. Den lille havørred på 1 kg kan faktisk være lige så gammel som den på fire - afhængig af, hvornår den som smolt trak ud i havet, hvornår den blev kønsmoden, og hvor mange gange den nåede at gyde.

Læs mere: Skælprøver - sådan!